Fabel

Fabel - photo by Mette Lundbak Kofod

Fabel er et ensemble bestående af tre musikere der spiller tidlig musik, primært fra midderlalder og renæssance, på instrumenter som viola da gamba, lut, fløjter, drejelire, santur og alverdens perkussionsinstrumenter. Vi tager publikum på en musikalsk rejse, helt fra det varme mellemøsten, via det tidlige Italien, Spanien og Tyskland, helt op til det kolde nord. Vi skaber et spændende lydunivers for tilhøreren, samt en formidling af musikkens og instrumenternes oprindelse.

Musikerne i Fabel har alle baggrund inden for tidlig musik og har spillet utallige koncerter, på festivaller og andre arrangementer i både ind- og udland.

  • Tine Surel Lange – Viola da Gamba, fløjter og drejelire. Tidl. viola da gamba studerende på det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København samt private studier ved gambevirtuosen Paolo Pandolfo.
  • Lasse Olufson – Lut og sang. Cand. mag. i musikvidenskab og historie fra Københavns Universitet. Medvirker også i grupperne Gny og Huldre.
  • Jacob Lund – Alverdens perkussion. Medvirker også i VirelaiHuldre og Leikarer.

Opdatering:

Fabel er stadig på banen, men da Tine Surel på viola da gamba for tiden studerer komposition på musikkonservatoriet i Oslo, så har vi været lidt i tænkeboks. Løsningen har vi dog fundet, nemlig i en utrolig dygtig og kompetent vikar; Troels Dueholm Nørgaard på fløjter. Troels studerer til dagligt på folkemusiklinjen på Syddansk Musikkonservatorium og kender Lasse og Jacob fra bandet Huldre, der alle tre medvirker.
De bedste hilsner,
Fabel